Project

General

Profile

Bug #16843

Images are not scoped to taxonomies

Added by Ondřej Pražák over 2 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:
Rejected
Priority:
Normal
Category:
Compute resources
Target version:
Difficulty:
Triaged:
No
Bugzilla link:
Team Backlog:
Fixed in Releases:
Found in Releases:

Description

Because organization and location are required when creating a host through UI, this results in 'No items to show' in image dropdown when viewing Operating systems tab.

Steps to reproduce:
1) create image for Compute resource that can create hosts from images (Amazon, VmWare, ...)
2) create new host through UI - choose name, organization, location, deploy on, compute profile in host tab
3) move to operating system tab, select image based provisioning
4) notice there are no images in image dropdown

History

#1 Updated by The Foreman Bot over 2 years ago

  • Status changed from New to Ready For Testing
  • Pull request https://github.com/theforeman/foreman/pull/3930 added

#2 Updated by Dominic Cleal over 2 years ago

Can you show logs of the problem? It'd be useful to see precisely how taxonomies are related.

It's unclear that adding taxonomies to another object (esp. one that belongs to already-scoped objects) is needed. This reads like a simpler bug or even a regression.

#3 Updated by Ondřej Pražák over 2 years ago

  • Status changed from Ready For Testing to Rejected

You were right, it is not related to taxonomies, the problem comes from Katello. I opened #16855 to fix it.

Also available in: Atom PDF