Project

General

Profile

Bug #26914

Content Hosts OS no populated with centos 7

Added by Alex Losa about 3 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
Hosts
Target version:
Difficulty:
Triaged:
Yes
Bugzilla link:
Fixed in Releases:
Found in Releases:
Red Hat JIRA:

Description

I have registered hosts in my Foreman Katello perfectly.
Hosts with Centos 6 populate their OS correctly, but, Hosts with Centos 7 don't populate it.
It seem to work all correctly, but don't populate their OS at Foreman Katello.
All of them were registered through subscription manager by activation key.
I have tried to install the same packets by yum in Centos 6 and Centos 7 (every packet for its distribution, el6 or el7)
My Foreman server is 1.20 and Katello is 3.10
My clients are katello 3.2 (I have tried 3.8 too in Centos 7)


Related issues

Has duplicate Katello - Bug #27226: Content Host properties doesn't show OS for Centos 7Duplicate

Associated revisions

Revision 4b46ebd3 (diff)
Added by James Jeffers almost 3 years ago

Fixes #26914 - ingore os fact if applicable (#8278)

  • Fixes #26914 - Ingore os facts if applicable, such as from CentOS where the minor version is not reported.

History

#1 Updated by Jonathon Turel about 3 years ago

  • Triaged changed from No to Yes
  • Target version set to Katello Backlog

Centos7 doesn't properly report the .y release. We'll take a look into it!

#2 Updated by Alex Losa about 3 years ago

In my Foreman Katello at "Hosts/OS" I can see:

Centos 6.10 (1 host)
Centos 7.6.1810 (1 host) <-- The Foreman Server. It's the only Centos7 machine that show OS

I have registered in this Foreman 3 machines:
- CentOS release 6.10 (Final)
- CentOS Linux release 7.6.1810 (Core)
- Oracle Linux Server release 7.6

But in the list of hosts, only populate his OS the CentOS release 6.10 and the server (CentOS Linux release 7.6.1810).
The other Centos7 and the Oracle7 have empty the OS registry.

#3 Updated by Justin Sherrill about 3 years ago

  • Triaged changed from Yes to No
  • Target version deleted (Katello Backlog)

#4 Updated by Justin Sherrill about 3 years ago

  • Subject changed from Content Hosts OS no populated to Content Hosts OS no populated with centos 7

#5 Updated by Justin Sherrill about 3 years ago

  • Has duplicate Bug #27226: Content Host properties doesn't show OS for Centos 7 added

#6 Updated by Jonathon Turel almost 3 years ago

  • Triaged changed from No to Yes
  • Target version set to Katello Backlog

#7 Updated by The Foreman Bot almost 3 years ago

  • Status changed from New to Ready For Testing
  • Pull request https://github.com/Katello/katello/pull/8271 added

#8 Updated by The Foreman Bot almost 3 years ago

  • Pull request https://github.com/Katello/katello/pull/8278 added

#9 Updated by The Foreman Bot almost 3 years ago

  • Fixed in Releases Katello 3.14.0 added

#10 Updated by James Jeffers almost 3 years ago

  • Status changed from Ready For Testing to Closed

#11 Updated by Jonathon Turel almost 3 years ago

  • Target version changed from Katello Backlog to Katello 3.14.0

#12 Updated by Jonathon Turel over 2 years ago

  • Category set to Hosts

#13 Updated by Jonathon Turel over 2 years ago

  • Pull request deleted (https://github.com/Katello/katello/pull/8271)

#14 Updated by James Jeffers over 2 years ago

  • Target version changed from Katello 3.14.0 to Katello 3.13.2

#15 Updated by Wagner Sartori Junior over 2 years ago

I don't know if it's related, but I have a small issue related to centos 7 operating system.

Puppet upload facts to foreman, and it changes my operating system to CentOS 7.7.1908. When I run yum on the server, it triggers something (probably some katello yum plugin) that updates my operating system back to CentOS 7.

My audit is getting full of this as every server changes its operating system all the time.

Using: katello-3.13.2-1.el7.noarch

Also available in: Atom PDF